0317-729010

Specialisaties

Manuele Therapie

Manuele therapie is een 3-jarige masterspecialisatie na de opleiding fysiotherapie. De manueel therapeut gaat specifieker ter werk in zijn onderzoek en behandeling en bezit over het algemeen meer 'tools' dan de algemeen fysiotherapeut. Manuele therapie richt zich op zowel klachten van de wervelkolom als de ledematen. Tevens onderzoekt de manueel therapeut het lichaam veelal meer in een groter geheel.

Musculoskeletale Revalidatie 

De musculoskeletale stroming is voor velen nog een onbekende tak binnen de fysiotherapie. De musculoskeletaal therapeut combineert de verschillende stromingen waaronder sport, manueel en oro-fasciale therapie (kaak-hoofd-hals aandoeningen) om de patiënt vanuit een brede optiek te onderzoeken en te behandelen.

Gespecialiseerde Schouderfysiotherapie

Dit is een aparte specialisatie binnen de fysiotherapie en specifiek gericht op de behandeling van schouderblessures en revalidatie na schouderoperaties.

Sportrevalidatie

Tijdens sportrevalidatie wordt er gewerkt aan het zogenaamde 'return to sport' traject. Dit geldt voor zowel de recreatieve sporter als absolute topsporter die blessurevrij wil terugkeren in zijn sport. Op basis van een sportspecifieke analyse en grondig onderzoek wordt gewerkt om de betreffende sporter weer terug in zijn/haar sport te krijgen. Zowel algemene en sportspecifieke oefentherapie is vaak een groot onderdeel van deze behandelingen. 

 

Dry Needling

Bij dry needling wordt middels een speciale behandeltechniek een dunne naald in een spier aangebracht, waardoor de spier daardoor snel kan ontspannen. De naam zegt het al: er is sprake van een droge naald. Er wordt dus geen vloeistof geïnjecteerd. De behandeling is gericht op het uitschakelen van pijnpunten (triggerpoints) in de spier. 

Echografie

Echografie is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en  reflecteren op een scherm. In de fysiotherapie wordt het gebruikt om een klacht of letsel te lokaliseren en/of te beoordelen. Deze onderzoeksmethode kan een onderdeel van het behandeltraject zijn en kan erg zinvol zijn voor het exact lokaliseren van uw klacht. Tevens wordt deze 'beeldvorming' bij voorkeur ingezet wanneer een klacht onvoldoende herstelt. 

Percutane Needle Electrolyse (PNE)

PNE is een nieuwe en innovatieve behandelmethode. Het hoofddoel van PNE is het behandelen van chronische peesklachten, slijmbeursen, capsulaire klachten, spierklachten en zenuwinklemmingen. Bij PNE wordt de exacte locatie van de pijnklacht in kaart gebracht middels echografie. Vervolgens wordt door middel van een dunne naald, voorzien van lichte stroomgeleiding, zorgvuldig de klacht behandeld. 

 

Bovenstaande specialisaties vallen onder een zitting fysio- of manuele therapie. 

Openingstijden

Maandag 08.00-12.30 & 13.00-17.30
Dinsdag 08.00-12.30 & 13.00-16.00
Woensdag Gesloten
Donderdag 08.00-12.30 & 13.00-17.30
Vrijdag 08.00-12.30 & 13.00-17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Afspraken voor personal training worden in onderling overleg gemaakt en wijken af van de fysiotherapie openingstijden.  

Maak direct een afspraak

Bent u reeds geregistreerd? Log dan in via onderstaand formulier om direct online een afspraak te maken. 

Nog geen account?

Heeft u nog geen account? Registreren